new-uniforms-bonthe-school

Nå har vi fått samlet inn penger og laget uniformer til barna og ungdommene som går på skole på Bonthe takket være mange generøse hjelpere i Norge.
Uniformene er laget lokalt på Bonthe, slik skaper vi arbeidsplasser for de som bor der. Barna får undervisning av lokale lærere.

SLCBO gjør mye ikke bare for barna og de unge, men også for de voksne. Barna får gå på skole, foreldrene får en liten sum for at de skal sende barna sine på skole fremfor ut og arbeide på jordet eller å fange fisk i vannet rundt Bonthe.

Slik blir barna skolert, og kan med tiden skape en ny fremtid for Bonthe både for seg selv og sine foreldre. Foreldrene får barn med utdannelse som kan bidra hjemme på en helt annet måte enn tidligere. Lokale lærere blir ansatt for å skape jobber, skoleuniformer lages lokalt, også det bidrar til å skape arbeidsplasser. Tidligere har SLCBO hatt prosjekter som «Lys på Bonthe» som har bidratt til at barna kan gjøre sine lekser på kvelden etter å ha jobbet for familien. Disse oppladbare lyspærerene / lampene kan lades i solen om dagen, og brukes til enkel belysning i hjemmet og lade mobiltelefoner om kvelden. Også dette prosjektet har skapt lokale arbeidsplasser på Bonthe hvor det nå finnes en lokal reparatør av lampene.